fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Malaysia overweegt order voor A350’s

Malaysia Airlines overweegt meer A350’s te bestellen. De carrier heeft een order voor vier toestellen staan, maar denkt aan meer exemplaren. Dit melden diverse media.

Het statement van de maatschappij werd gemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Die zijn positief; de toestellen waren vaker op tijd, de ‘revenue per available seat kilometer’ (RASK) ging omhoog met tien procent en de routes werden optimaler benut.

Vloot
Er wordt nu gekeken naar meer A350’s. “We evalueren de mogelijkheid voor extra A350’s”, liet de carrier weten in een verklaring. Het doel is om enkele toestellen stand-by te kunnen hebben. “Malaysia bekijkt actief of er nieuwe mogelijkheden voor routes zijn. We bekijken nu of we nieuwe unieke bestemmingen kunnen bedienen die nieuwe toestellen nodig hebben.”

Malaysia heeft bij leasebedrijf Air Lease vier A350’s besteld. Met de Airbussen wil de maatschappij weer long-haul gaan vliegen. Op dit moment gebeurt dat mondjesmaat. Dat is onderdeel van de nieuwe strategie van het bedrijf. Hierdoor zijn onder andere alle B777’s uitgefaseerd en staan verschillende andere toestellen nog te koop. De A380’s blijven wel langer in de vloot.

De A380’s, die nu alleen worden ingezet naar Londen, moeten volgens Malaysia binnen een paar maanden voor groot onderhoud uit dienst genomen worden. Om te voorkomen dat er capaciteitsproblemen ontstaan, zoekt de carrier naar mogelijkheden om een toestel aan de vloot toe te voegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button