fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVliegvelden

Buitenveldertbaan tot eind april dicht voor onderhoud

De Buitenveldertbaan is de komende weken dicht voor onderhoud. De baan wordt krijgt sinds zaterdag een grote beurt en wordt en onder andere voorzien van nieuwe verlichting. Volgens de planning duurt het onderhoud tot 24 april.

Tijdens het onderhoud wordt onder andere het dak van de Schipholtunnel versterkt. Dit is nodig zodat dan ook de zwaarste toestellen als de A380 en de B747-8 vanaf de baan kunnen opstijgen. Dat kan nu niet omdat de toestellen bij vertrek te zwaar zijn. Ook wordt het Airfield Lighting Control and Monitoring System (ALCMS) vervangen. Tijdens het onderhoud kunnen andere landingsbanen vaker worden ingezet.

De Aalsmeerbaan is tussen 28 maart en 6 april niet volledig beschikbaar. Startend verkeer kan alleen een ‘intersection departure’ maken omdat het begin van de baan de Buitenveldertbaan kruist, waar dan gewerkt wordt. Op 24 april moet het onderhoud van de Buitenveldertbaan volgens planning klaar zijn. Er is een uitloopperiode opgenomen tot 1 mei.

Tussen 15 en 29 mei wordt ook bij de Zwanenburgbaan het ALCMS vervangen.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button