NieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol AirportVliegvelden

Buitenveldertbaan tot eind april dicht voor onderhoud

De Buitenveldertbaan is de komende weken dicht voor onderhoud. De baan wordt krijgt sinds zaterdag een grote beurt en wordt en onder andere voorzien van nieuwe verlichting. Volgens de planning duurt het onderhoud tot 24 april.

Tijdens het onderhoud wordt onder andere het dak van de Schipholtunnel versterkt. Dit is nodig zodat dan ook de zwaarste toestellen als de A380 en de B747-8 vanaf de baan kunnen opstijgen. Dat kan nu niet omdat de toestellen bij vertrek te zwaar zijn. Ook wordt het Airfield Lighting Control and Monitoring System (ALCMS) vervangen. Tijdens het onderhoud kunnen andere landingsbanen vaker worden ingezet.

De Aalsmeerbaan is tussen 28 maart en 6 april niet volledig beschikbaar. Startend verkeer kan alleen een ‘intersection departure’ maken omdat het begin van de baan de Buitenveldertbaan kruist, waar dan gewerkt wordt. Op 24 april moet het onderhoud van de Buitenveldertbaan volgens planning klaar zijn. Er is een uitloopperiode opgenomen tot 1 mei.

Tussen 15 en 29 mei wordt ook bij de Zwanenburgbaan het ALCMS vervangen.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close