fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

IATA: meer vraag naar vliegtickets in januari

De vraag naar vliegtickets blijft ook in 2016 groeien. In januari werden er zeven procent meer tickets verkocht, blijkt uit cijfers van IATA.

In januari werden er 7,3 procent meer tickets evrkocht dan een jaar eerder. De capaciteit ging volgens IATA met 7,6 procent omhoog. Met name op binnenlandse vluchten in India werd veel meer gereisd: er werden 22,9 procent meer tickets geboekt.

In Noord-Amerika werd 2,4 procent meer vraag genoteerd, in Europa iets meer dan vier procent. De markt herstelt zich iets, door stakingen bij diverse maatschappijen en het omvallen van Transaero was er in de laatste maanden van 2015 minder vraag.

Latijns-Amerika en Afrika noteerden veel meer vraag dan in 2015. Het aantal verkochte tickets steeg in Latijns-Amerika met 8,9 procent, terwijl de capaciteit met 7,8 procent groeide. In Afrika werden 12,1 procent meer tickets verkocht.

Dat Azië een groeimarkt is voor de luchtvaart wordt ook onderstreept door de vraag naar tickets. Die nam met 10,7 procent toe. In het Midden-Oosten nam de vraag nog sterker toe: daar werden 10,9 procent meer tickets besteld.

Wereldwijd ging de loadfactor omhoog naar 78,8 procent. Een jaar eerder stond die op 77,7 procent. Het aantal beschikbare stoelen nam wereldwijd toe met 5,6 procent.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button