fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Iraans Zagros Airlines tekent intentieovereenkomst voor Embraers

De Iraanse maatschappij Zagros Airlines heeft een voorlopige overeenkomst gesloten met Embraer over de levering van twintig toestellen. Dit liet CEO Hushang Seddiq aan een Iraanse website weten, schrijft CH-Aviation.

Op welk type Embraer de maatschappij aast, is niet helemaal duidelijk. Seddiq spreekt over toestellen met 135 zitplaatsen. Dat zou betekenen dat de order is voor E195’s of E195-E2’s. Embraer biedt de E195-E2 aan met 132 zitplaatsen.

Volgens Seddiq moet de order eerst worden goedgekeurd door de Verenigde Staten. Waarom die goedkeuring nodig is, is niet duidelijk. De maatschappij is volgens de Iraanse website Eranico bereid om tien procent van de totaalprijs in cash te betalen. Een E195 staat voor ongeveer veertig miljoen dollar in de boeken. Maatschappijen krijgen echter vaak flinke kortingen bij grote orders.

Zagros Airlines heeft op dit moment een vloot van elf toestellen uit de A320-family en acht McDonnell Douglas-toestellen. De maatschappij voert vluchten uit naar 23 bestemmingen in Iran en het Midden-Oosten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button