fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Maatschappijen vieren internationale vrouwendag met vrouwelijke crews

Diverse maatschappijen vieren internationale vrouwendag met ‘all female’-crews. Onder andere Lufthansa, Brussels Airlines, Air France en Ethiopian voeren vluchten uit met een volledig vrouwelijke crew.

Brussels Airlines en Lufthansa zetten allebei koers naar New York. Ook Swiss en Austrian doen dit. Brussels Airlines laat in een persbericht weten dat de rol van de vrouw in de luchtvaart niet te onderschatten is. “Bovendien hebben Belgische vrouwen een glansrol gespeeld in de aeronautische geschiedenis. De eerste vrouw ter wereld die met een passagier tussen twee steden vloog was bijvoorbeeld de Gentse Hélène Dutrieu in 1910, tevens ook de eerste Belgische die haar vliegbrevet behaalde.” stelt de maatschappij.

Bij Ethiopian Airlines wordt een vlucht van Addis Abeba naar Kigali (Rwanda) uitgevoerd met een all-female crew. Ook alle werkzaamheden op de grond worden uitgevoerd door vrouwen.
“We zijn blij dat we internationale vrouwendag kunnen vieren met een vlucht die volledig wordt uitgevoerd door vrouwen”, stelt Tewolde GebreMariam, CEO van Ethiopian Airlines. “Dit benadrukt dat er geen beroepen bestaan voor één geslacht, als er een gelijke kans is voor onderwijs.”

Air France voert vijf vluchten uit met een volledig vrouwelijke crew: vier naar New York en één naar Sint Petersburg.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button