fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Verstekeling overleeft vlucht van Ethiopië naar Zweden

Op de luchthaven van Stockholm is gisteren een verstekeling aangetroffen in een toestel van Ethiopian Airlines. De man heeft asiel aangevraagd in Zweden.

De man, volgens Zweedse media geboren in 1988, werd gevonden in het vrachtgedeelte van een B787-8 van Ethiopian Airlines. Het toestel was afkomstig uit Addis Abeba en had een tussenstop gemaakt in Wenen.

Volgens een woordvoerster van de Zweedse politie heeft de man zich vermoedelijk verscholen in een vrachtcontainer met klimaatregeling, waardoor hij voldoende zuurstof kreeg. De politie trof de man “uitgeput maar levend” aan. De vlucht vanuit Ethiopië duurt ongeveer tien uur.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button