fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

United plaatst firm order voor 25 extra 737-700’s

United Airliens plaatst definitief een order voor 25 737-700’s. Dit meldt ATW Online. De order komt bovenop een overeenkomst voor veertig toestellen van hetzelfde type.

De firm order hing al in de lucht, maar werd gisteren bekrachtigd. Naast de firm order zet de maatschappij een bestelling voor 28 787’s deels om. Negen 787’s worden vervangen door vier 777-300ER’s en vijf 787-9’s.

Met de nieuwe toestellen kan United naar eigen zeggen de 747-vloot versneld uitfaseren. “Het vervangen van de 747’s door nieuwe toestellen geeft een meer betrouwbare vloot en is beter voor onze passagiers”, aldus Gerry Laderman, Chief Financial Officer bij de carrier.

Eerder bestelde United al veertig 737-700’s. Dit was onderdeel van een nieuw contract dat gesloten werd met de piloten van de carrier. Daar zaten nieuwe toestellen bij, omdat de maatschappij een aantal feedervluchten zelf wil gaan uitvoeren.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button