fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Veertien nieuwe bestemmingen voor Qatar Airways

Qatar Airways breidt het routenetwerk uit met veertien bestemmingen. Dit maakte CEO Akbar al Baker bekend tijdens de ITB-reisbeurs in Berlijn. Nieuwe bestemmingen zijn onder andere Auckland, Helsinki, de Seychellen en Chiang Mai.

Met de veertien nieuwe routes wordt de reikwijdte van de maatschappij letterlijk vergroot. De route naar Auckland betekent dat Qatar de langste vlucht ter wereld gaat uitvoeren. Op dit moment doet Emirates dat met een rechtstreekse vlucht Dubai – Auckland, maar Doha ligt net iets verder van Auckland dan Dubai.

Thailand krijgt als enige land in de groep twee nieuwe bestemmingen. Chiang Mai en Krabi worden toegevoegd aan het routenetwerk. De bestemmingen komen naast Bangkok en Phuket, waar al jaren weinig tot geen capaciteit vrij is. Vanaf 6 december gaat Qatar naar de twee nieuwe Thaise bestemmingen vliegen

“Deze bestemmingen zijn waar onze klanten heen willen en waar wij de beste kans zien om een goede beleving te bieden”, zegt Al Baker. “We kijken er naar uit om ons netwerk nog verder uit te breiden.

In Europa gaat de carrier vluchten aanbieden naar Nice, Pisa, Skopje, Sarajevo en Helsinki. Naar Nice zullen widebody’s worden ingezet, op de andere bestemmingen gaan A320’s vliegen. In Afrika¬† worden Windhoek, Marrakech, Douala, Libreville en Lusaka toegevoegd.

De veertien nieuwe bestemmingen worden vanaf juli 2016 gefaseerd gelanceerd.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button