AirlinesIndustrieNieuwsOnderwerp

Amazon least twintig 767’s voor eigen cargonetwerk

Online-gigant Amazon gaat een eigen vrachtnetwerk opzetten en least daarvoor twintig 767’s van Air Transport Services Group. Dit melden diverse media.

Het online warenhuis werkt al sinds vorig jaar zomer aan het project, samen met ATSG. “We zijn verheugd dat we klanten van Amazon van dienst kunnen zijn met extra luchtvrachtcapaciteit”, zegt
Joe Hete, CEO van ATSG.

Vorig jaar werd al duidelijk dat Amazon wel oren had naar een eigen vorm van luchtvervoer, omdat het bedrijf ontevreden was met de bezorging rond de kerstdagen van 2013. Toen moesten veel klanten lang wachten op hun cadeautjes.

Testperiode
De interesse was dusdanig serieus dat er toen al een test gedaan werd om zelf air cargo te vervoeren vanuit Wilmington (Ohio) met drie B767’s van ATSG. In anderhalve maand maakte de leasemaatschappij voor Amazon toen 219 vluchten. Ook nu zullen de vluchten worden uitgevoerd door ATSG.

Het leasen van een gebruikte B767 die is omgebouwd tot freighter kost circa $300.000 per maand, een nieuwe kost het dubbele, berekende Seeking Alpha eind 2015. De goedkoopste optie zou Amazon circa $72 miljoen per jaar kosten en dat is zonder brandstof, personeel en andere kosten. De twintig toestellen worden onder een wetlease-overeenkomst aan Amazon ter beschikking gesteld. Hierbij wordt ook het personeel van de verhurende maatschappij, in dit geval ATSG, ingehuurd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/