fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Weer miljoenenverlies voor LATAM in 2015

LATAM, het moederbedrijf van het Chileense LAN en de Braziliaanse carrier TAM heeft in 2015 opnieuw verlies geleden. Op de begroting komt 219 miljoen dollar (201 miljoen euro) tekort. Vorig jaar leed het bedrijf ook al een verlies van 109 miljoen dollar.

Het verlies komt met name door de economische situatie in Latijns-Amerika. In Brazilië, thuismarkt van TAM, draait de economie al jaren slecht. Nadat er in het derde kwartaal van 2015 113 miljoen dollar verlies geleden werd, schrapte LATAM veertig procent van de vluchten voor 2016 tot 2018. Daarnaast werd een aantal toestellen verkocht. In het vierde kwartaal draaide de maatschappij 71 miljoen dollar verlies. In Brazilië schroefde TAM de capaciteit al terug met negen procent, in 2016 moet daar nog negen procent van afgaan.

“2015 was een uitdagend jaar”, zegt Enrique Cueto, CEO van LATAM in een persbericht. Als lichtpuntje ziet hij dat de operationele marge iets gestegen is, naar 513 miljoen dollar, 0,1 procent meer dan in 2014.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button