fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

Amerikaanse luchtmacht hoeft geen F-22’s meer

De Amerikaanse luchtmacht is niet geïnteresseerd in het herstarten van de productie van de Lockheed Martin F-22. Deels omdat het te duur is en deels omdat de luchtmacht snel over wil op next-generation gevechtsvliegtuigen. Dat meldt Flightglobal.

Luitenant-generaal James Holmes zegt tegen een Senate Armed Services subcommissie panel, in antwoord op de vraag over het opnieuw opstarten van de F-22 productie, dat de luchtmacht geen zin heeft in een 20-jarig ontwikkelingsprogramma, vanwege verschillende redenen. Hij geeft aan juist mee te willen gaan met de technologie.

Bronnen vertellen aan Flightglobal dat er vanuit het Pentagon veel belangstelling is voor het opstarten van de F-22 productie. Echter, luchtmacht leiders zien hier de voordelen niet van in en wijzen juist op toekomstige gevechtsvliegtuigen als de beste weg vooruit. Het herstarten van de productie zou zo’n 17 miljard dollar (omgerekend zo’n 15 miljard euro) kosten voor 75 vliegtuigen of 267 miljoen dollar (omgerekend 238 miljoen euro) per vliegtuig. Dit blijkt uit een studie uit 2010.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button