fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Estlands Nordic Aviation Group wordt Nordica

De Estse maatschappij Nordic Aviation Group krijgt een nieuwe naam. Gisteren maakte de carrier bekend verder te gaan als Nordica.

De Nordic Aviation Group werd in allerijl opgericht nadat Estonian Air in november failliet ging. De Europese Commissie oordeelde dat die carrier onterecht subsidie gekregen had en vorderde 85 miljoen euro terug. Dat had de maatschappij niet, waarna een faillissement volgde. Nordic Aviation Group nam binnen een paar dagen de vluchten van Estonian Air over.

Nordica vliegt op dit moment nog met toestellen van Adria Airways en ook de licentie is van die Sloveense maatschappij. De komende maanden wil de maatschappij eigen vliegtuigen aanschaffen. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Dit wordt een libelle.

Volgens CEO Magnus Lužkov staat de libelle symbool voor Nordica. “De libelle is een mysterieus en beeldschoon dier dat niet overal gevonden kan worden en lijkt op een high-tech mirakel”, stelt hij. “Het ranke lijf verbeeld een vliegtuig en de vlucht is snel en gecontroleerd.”

De maatschappij biedt op dit moment zeventien bestemmingen door heel Europa aan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button