fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Emirates-hub in Panama gaat voorlopig niet door

Emirates heeft de opening van een hub in Panama Stad uitgesteld. CEO Tim Clark liet op de ITB reisbeurs in Berlijn weten dat het bedrijf moeite heeft om de benodigde vergunningen te verkrijgen.

De maatschappij uit Dubai wilde de hub realiseren in samenwerking met de Panamese flag carrier Copa Airlines. Passagiers zouden dan met Emirates naar Panama Stad kunnen vliegen, en vervolgens met een vliegtuig van Copa door kunnen reizen naar twaalf andere landen in Centraal- en Zuid-Amerika.

Pas drie van de dertien betrokken landen hebben toestemming gegeven voor de verstrekkende codeshare-overeenkomst, waardoor het voorlopig niet doorgaat. CEO Clark blijft zich er echter voor inzetten, en hoopt dat de hub eind 2016 of begin 2017 alsnog geopend kan worden.

Door de problemen wordt de verbinding tussen Panama en Dubai ook uitgesteld. Deze zou gevlogen worden met een Boeing 777-200LR en zou één van de langste vluchten ter wereld zijn.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button