fbpx
NieuwsOnderwerpen

AeroNextLife Twente blijft toch in Enschede

Het Belgische AeroNextLife lijkt toch te blijven op de Technology Base Twente. Het bedrijf heeft een samenwerkingsverband getekend met International Aviation Support, melden beide ondernemingen maandag.

AeroNextLife gaat op de voormalige vliegbasis Boeing 737’s ontmantelen en ‘upcyclen’. Het bedrijf heeft een voorlopige vergunning gekregen voor het ontmantelen van zestien 737’s per jaar. In februari meldde de Twentsche Courant Tubantia dat het Belgische bedrijf geen interesse meer zou hebben in een Nederlandse vestiging, omdat het niet lukte om investeerders te vinden.
International Aviation Support verbindt zich als aandeelhouder aan AeroNextLife.

“Het op een correcte, efficiënte en milieuvriendelijke wijze demonteren en re/upcyclen van commerciële vliegtuigen zal een steeds belangrijkere uitdaging worden”, stelt Martijn Bras, CEO van het onderhoudsbedrijf. Hij is ‘bijzonder gelukkig’ met het partnership met het Belgische bedrijf. “Aeronextlife voorziet in deze behoefte. Het past ook zeer goed in de strategie en ambities van International Aviation Support”, aldus Bras.

Investeerders
De gesprekken met potentiële investeerders zijn in volle gang, stellen beide bedrijven. De verwachting is dat het ontmantelen van de eerste toestellen na de zomer kan beginnen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button