fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Raketten gevonden aan boord van toestel Air Serbia

Aan boord van een toestel van Air Serbia zijn raketten gevonden. Een explosievenhond deed de vondst op de luchthaven van Belgrado, melden internationale media.

Volgens Associated Press waren de raketten verborgen in houten kisten, die naar Portland (Verenigde Staten) zouden gaan. De raketten kwamen vanuit Libanon, schrijven Servische media. In Belgrado zouden ze worden overgeladen in een ander toestel.

De gevonden Hellfire raketten kunnen afgeschoten worden vanaf de grond, vanaf zee of vanuit de lucht. Volgens AP kosten de raketten ongeveer 110.000 dollar per stuk en wegen ze vijftig kilo. De meeste raketten maken gebruik van lasertechnologie om hun doel te bereiken. De FBI onderzoekt de zaak.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button