fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

VNV wil zelfhulpgroepen tegen depressie en verslaving

Als het aan de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) ligt, komen er zelfhulpgroepen voor piloten met verslavingen of depressies. De VNV is hierover in gesprek met maatschappijen en met de overheid, meldt NU.nl.

De beroepsvereniging ziet niet veel in strengere controles die luchtvaartmaatschappijen nu al uitvoeren. “Meer controles op psychisch gebied of op het gebied van alcohol en drugs hebben een averechts effect”, stelt Joost van Doesburg, manager public affairs bij de VNV. Van Doesburg is bang dat de controles leiden tot ontwijkend gedrag en sociaal wenselijke antwoorden.

Logo Hoe word ik Piloot
Lees verder op Hoe word ik Piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl

Hoe word ik piloot.nl is een website met daarop informatie voor iedereen die piloot wil worden of een andere baan in de luchtvaart ambieert. Het doel van de website is om objectieve informatie te combineren met het aandragen van overwegingen. De objectieve informatie omvat alle praktische zaken die een aspirant piloot moet weten. Hoe word ik piloot.nl is een initiatief van de luchtvaartnieuws website www.upinthesky.nl en Jaap Schellinger.

hoewordikpiloot_mockup

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button