fbpx
NieuwsOnderwerpen

Los Angeles eerste luchthaven op biobrandstof

Los Angeles gaat als eerste luchthaven in de Verenigde Staten biobrandstof aanbieden aan luchtvaartmaatschappijen. United is de eerste maatschappij die er gebruik van gaat maken. Dit meldt World News Report.

Vrijdagochtend vloog United naar San Francisco, voor het eerst op biobrandstof. Wereldwijd is Los Angeles de tweede luchthaven op biobrandstof, Oslo Gardermoen was haar voor. Het gebruik van de nieuwe brandstof moet leiden tot het verminderen van luchtvervuiling en een lager koolstofgehalte. Het laatste leidt tot lagere kosten.

“Los Angeles staat voorop op het gebied van duurzaamheid, daarom is het geen wonder dat de eerste commerciële vluchten op biobrandstof opstijgen vanaf Los Angeles. Biobrandstof wordt de nieuwe standaard voor duurzaamheid in de luchtvaart. Ik hoop dat de rest van de industrie zal volgen in de komende jaren”, zegt Eric Garcetti, burgemeester van Los Angeles tegen World News Report.

United heeft een order geplaatst voor 15 miljoen gallon (zo’n 56,8 miljoen liter) van de herbruikbare brandstof bij AltAir Fuels, voor een periode van drie jaar. Om de mijlpaal te vieren zal de luchtvaartmaatschappij de nieuwe brandstof de komende twee weken gebruiken op vluchten tussen Los Angeles en San Francisco. Het is de bedoeling dat na een paar weken alle vluchten vanaf Los Angeles op de biobrandstof vliegen.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button