fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Thais Nok Air annuleert nog meer vluchten

De Thaise carrier Nok Air annuleert tot eind maart nog eens 56 dagelijkse vluchten door een pilotentekort. Dit meldt de Arabische website The National. De site baseert zich op uitspraken van het plaatsvervangend hoofd van de Thaise luchtvaartautoriteiten.

De low-cost carrier annuleerde sinds 14 februari al meer dan vijfhonderd vluchten en zou de normale dienstregeling dit weekend moeten hervatten. Door een pilotentekort is dat nog niet mogelijk.
CEO Patee Sarasin gaf op Facebook een korte verklaring: “Ik heb niet veel te zeggen….daden zeggen meer dan woorden”, schreef hij.

Naar eigen zeggen is de maatschappij bezig met het aannemen van nieuwe piloten om de vertrokken piloten te vervangen. Piloten van de maatschappij staken al een tijd omdat ze het oneens zijn met de toekomstplannen van hun werkgever. Veel van hen hebben een dubbele functie bij de maatschappij: ze zijn er zowel piloot als manager. Nok wil daar vanaf om haar Europese expansieplannen te kunnen verwezenlijken.

Volgens de Europese veiligheidsnormen mogen piloten geen dubbele functie bekleden bij luchtvaartmaatschappijen. Nok moet daar dus vanaf geraken om haar toekomstplannen te verwezenlijken. Er is echter nog geen zicht op een akkoord tussen de carrier en de piloten. In 2015 leed de carrier een miljoenenverlies.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button