fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOnderwerpen

22 Doden na crash militair toestel Ecuador

Bij een ongeluk met een militair toestel in Ecuador zijn gisteren 22 inzittenden om het leven gekomen. Dit melden diverse media.

Het toestel, een IAI Arava 201, van Israëlische makelij, crashte volgens de BBC in het Amazonegebied. Aan boord waren twee vliegers, een onderhoudsmonteur en negentien militairen die een parachute-oefening zouden gaan doen.

De Ecuadoraanse president bevestigt op Twitter dat er geen overlevenden zijn. “Er zijn geen overlevenden. Onze gedachten gaan uit naar de families en het leger. Dit si een tragedie”, aldus president Rafael Correa.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

(het toestel op de foto is een vergelijkbare IAI-Ariva van de Colombiaanse luchtmacht)

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button