fbpx
Opmerkelijk

Eerste volledig vrouwelijke cockpit crew Royal Brunei Airlines

De allereerste volledig vrouwelijke cockpit crew voor Royal Brunei Airlines is van Brunei naar Jeddah in Saudi-Arabië gevlogen, een land waar het verboden is voor vrouwen om een auto te besturen. Dit meldt The Independent.

Deze vlucht werd gevlogen ter gelegenheid van Brunei’s Onafhankelijkheidsdag als vlucht BI081 op 23 februari. “Het is een grote prestatie voor een Bruneise vrouw. Het laat de jongere generatie meisjes zien dat ze alles kunnen bereiken waarvan ze dromen”, zegt Sharifah Czarena Surainy, piloot Royal Brunei Airlines.

De mogelijkheid voor deze vlucht kwam zo’n drie jaar geleden, nadat Surainy de eerste vrouwelijke piloot bij een luchtvaartmaatschappij in Zuidoost-Azië werd. “Men ziet piloot vaak als een mannenberoep”, vertelde Surainy in 2012 aan The Brunei Times.

Royal Brunei Airlines wil meer vrouwen in de luchtvaart en biedt momenteel een trainingsprogramma aan voor zowel vrouwen als mannen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button