NieuwsOpmerkelijk

Kortste commerciële vlucht ter wereld: 180 seconden

Loganair vliegt in 75 tot 180 seconden van Westray Airport (WRY) en Papa Westray Airport (PPW), en andersom. De luchtvaartmaatschappij heeft dan ook een wereldrecord voor de snelste vlucht ter wereld behaald: een vlucht van 53 seconden. Dit meldt China Aviation Daily.

De afstand tussen de twee luchthavens is 2,8 kilometer. Het is zelfs mogelijk om vanaf de ene airport de andere te kunnen zien liggen. Loganair vraagt voor de vlucht ongeveer 27 euro per passagier, zonder ‘in-flight service’.

Loganair is een Schotse regionale luchtvaartmaatschappij die lijndiensten opereert onder een Flybe franchise in Schotland, Orkney, Shetland en de Western Isles. Volgens The Daily Mail wordt ongeveer dertig procent van de passagiers geassocieerd met de Orkney Islands Council’s education service, terwijl vele andere passagiers gezondheidspersoneel is of patiënten van de Scottish National Health Service.

Voor degene die deze kleine afstand niet in zo’n korte tijd willen afleggen per vliegtuig is er een ferry beschikbaar die in twintig minuten van het ene eiland naar het andere eiland vaart.

Een andere zeer korte vlucht is die van Susi Air, tussen Kegata en Apowo in Papua, Indonesië.

Tags

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close