fbpx
AirlinesMilitairNieuwsOnderwerpen

Libanon: “Gevonden raketten Air Serbia waren voor training”

De raketten die zaterdag gevonden werden aan boord van een toestel van Air Serbia, waren bedoeld voor trainingsdoeleinden en bevatten geen explosieven. Dit stelt het Libanese leger volgens een Joegoslavische luchtvaartwebsite.

De raketten werden gevonden op de luchthaven van Belgrado nadat ze uitgeladen waren uit een toestel van Air Serbia. Dat toestel was afkomstig uit Beiroet. De raketten zouden verder moeten naar Portland.

Teruggestuurd
Volgens het Libanese leger werden de raketten na de oefening teruggestuurd naar de fabrikant. Dit was in overeenstemming met gemaakte afspraken, stelt een woordvoerder tegenover de Joegoslavische website.

Aan een tv-station uit Portland bevestigt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die lezing. Een woordvoerster van de FBI ontkent tegenover hetzelfde tv-station echter dat de raketten naar Portland zouden komen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button