fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Vueling begint zeven nieuwe lijnvluchten vanaf Schiphol

Op een persconferentie in Amsterdam heeft Vueling aangekondigd op zeven nieuwe bestemmingen te gaan vliegen vanaf Schiphol. Daarnaast gaat de low-costcarrier ook routes vanaf Eindhoven en Maastricht aanbieden.

Vanaf Schiphol vliegt Vueling nu ook naar Londen-Luton, Milaan-Malpensa, Napels, Catania, Porto, Lissabon en Gran Canaria. Hierdoor komt het totale aantal bestemmingen uit op zeventien.

Om de groei mogelijk te maken, stationeert Vueling vanaf 30 april twee extra A320’s op Schiphol. Op dit moment heeft de Spaanse maatschappij al Ć©Ć©n toestel van dat type in Amsterdam staan.

Door de nieuwe routes stijgt de capaciteit van Vueling op Schiphol met 61% dit jaar naar ruim 1.250.000 zitplaatsen. Dat is fors meer dan de groei van Vueling in geheel, dat dit jaar 15% meer passagiers kan vervoeren.

David GarcĆ­a Blancas, de CCO van Vueling, heeft veel vertrouwen in de Nederlandse markt: “Ik ben erg blij om onze uitbreiding op Schiphol aan te kondigen in een belangrijke markt als Nederland. We bieden een breed scala aan routes die geliefd zijn bij zowel zakenreizigers als vakantiegangers.”

Naast de nieuwe vluchten vanaf Schiphol, kondigde Vueling ook aan te gaan vliegen vanaf Maastricht en Eindhoven. In juli zal de low-costcarrier op beide luchthavens lijndiensten naar Barcelona openen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button