fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Vueling niet geïnteresseerd in Lelystad Airport

CCO David García Blancas van Vueling heeft vanochtend laten weten dat hij niet met zijn vliegtuigen naar Lelystad Airport wil verhuizen.

García Blancas is vandaag in Amsterdam om zeven nieuwe routes vanaf Schiphol aan te kondigen. Exclusief aan Up in the Sky gaf hij zijn mening over vliegveld Lelystad:

“We zijn niet geïnteresseerd om in de toekomst naar Lelystad te gaan. Die luchthaven biedt ons geen enkel voordeel, dus we blijven gewoon op Schiphol.”

Vueling richt zich steeds meer op de lucratieve markt van zakelijke reizigers: zij vormen inmiddels zo’n 40% van het totale aantal passagiers bij de airline. Vueling wil dat percentage in de komende jaren verder laten groeien.

Lelystad zou de zakelijke reiziger alleen maar extra reistijd opleveren, terwijl de maatschappij er juist alles aan doet om hen zo snel mogelijk te bedienen. Zo vliegt Vueling op Schiphol vanaf Pier B in plaats van de low-costterminal, zodat passagiers niet met de bus naar het vliegtuig hoeven te gaan.

Schiphol wil veel budgetcarriers en leisure airlines in de toekomst naar Lelystad verhuizen, om zo haar hubfunctie voor intercontinentale passagiers te kunnen uitbreiden. Dat stuit op veel verzet; bijna geen enkele maatschappij wil van Schiphol weg.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button