fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Brussels Airlines boekt winst en creëert banen

Brussels Airlines heeft in 2016 een nettowinst van ruim 41 miljoen euro behaald. Daarnaast werden er 240 extra banen gecreëerd door de maatschappij, stelt de carrier tevreden vast.

Het aantal passagiers nam met dertien procent toe. Hiermee was de maatschappij naar eigen zeggen “één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa”. De omzet bedroeg in 2015 1,27 miljard euro, een stijging van bijna zeven procent. Op alle drie de continenten waar de maatschappij vluchten aanbiedt, Europa, Afrika en Noord-Amerika, werd winst geboekt.

De lage brandstofprijzen hadden ook invloed, maar volgens het bedrijf zou het “verkeerd zijn” om dat als hoofdreden voor het succes te zien. “Andere externe kostenfactoren zoals de dollarkoers en luchtverkeersleidingtaksen stegen immers en verlaagden het positieve brandstofeffect dan weer.”

CEO Bernard Gustin is tevreden over het afgelopen jaar. “Onze resultaten bewijzen dat we Brussels Airlines met succes aan het transformeren zijn naar een moderne luchtvaartmaatschappij die klaar is voor de toekomst. Maand na maand verwelkomen we meer klanten. Ik wil onze personeelsleden bedanken voor hun harde werk, dat tot dit resultaat heeft geleid”

Zomerseizoen
Dit zomerseizoen biedt de maatschappij negen nieuwe bestemmingen aan, het merendeel ligt in Europa. Ook komen er meer stoelen bij doordat de vloot vernieuwd en uitgebreid wordt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button