fbpx
Business JetsNieuwsOnderwerpen

Koeweit biedt privéjets te koop aan

Het ministerie van financiën van Koeweit heeft vier privéjets te koop aangeboden. Volgens Flightglobal worden de vliegtuigen in het openbaar geveild. De jets, drie Gulfstream GV’s en één Airbus A310-300 VIP (foto), zullen worden verhandeld in vier verschillende veilingen tussen 20 april en 2 mei.

De vliegtuigen zijn afkomstig uit de Amiri vloot van het land en werden gebruikt voor staatsvluchten. De vluchten werden dan uitgevoerd door staatsmaatschappij Kuwait Airways. De staat is op dit moment in het bezit van dertien vliegtuigen, waaronder twee Airbus A340’s. Daarnaast heeft het land een bestelling geplaatst voor een Boeing 747-8, die zal in de komende maanden worden afgeleverd.

De VIP Airbus heeft registratie 9K-ALD en is uitgerust met GE CF6 motoren. Het vliegtuig was oorspronkelijk besteld door Trans European Airways, maar die bestelling werd gecanceld. Daarna nam Koeweit het toestel over.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button