Business jetsNieuwsOnderwerp

Koeweit biedt privéjets te koop aan

Het ministerie van financiën van Koeweit heeft vier privéjets te koop aangeboden. Volgens Flightglobal worden de vliegtuigen in het openbaar geveild. De jets, drie Gulfstream GV’s en één Airbus A310-300 VIP (foto), zullen worden verhandeld in vier verschillende veilingen tussen 20 april en 2 mei.

De vliegtuigen zijn afkomstig uit de Amiri vloot van het land en werden gebruikt voor staatsvluchten. De vluchten werden dan uitgevoerd door staatsmaatschappij Kuwait Airways. De staat is op dit moment in het bezit van dertien vliegtuigen, waaronder twee Airbus A340’s. Daarnaast heeft het land een bestelling geplaatst voor een Boeing 747-8, die zal in de komende maanden worden afgeleverd.

De VIP Airbus heeft registratie 9K-ALD en is uitgerust met GE CF6 motoren. Het vliegtuig was oorspronkelijk besteld door Trans European Airways, maar die bestelling werd gecanceld. Daarna nam Koeweit het toestel over.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close