NieuwsOpmerkelijk

App bereidt passagiers voor op noodsituaties aan boord

De veiligheidsinstructies aan boord van een vlucht: het is een moetje. Een Italiaanse universiteit heeft een interactieve app ontwikkeld waarbij de veiligheidsinstructies gesimuleerd worden en passagiers getraind worden.

De app ‘Prepare for Impact’ behandelt allerlei incidenten; van een vliegtuigcrash, tot het wegvallen van de cabinedruk. Daarbij kunnen extra gevaren worden gesimuleerd; zoals rook in de cabine en onbruikbare uitgangen. De gebruiker zit met de app midden in de actie. Het doel is om zo snel mogelijk en zonder problemen uit het vliegtuig te komen.

Het programma is ontwikkeld door de Universiteit van Udine, is Italië. De gratis app is te downloaden voor Apple en Android. De website Time omschrijft de app als “verrassend intens”.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button