fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Airbus: India heeft 1600 nieuwe vliegtuigen nodig

Airbus voorspelt dat India tot 2034 maar liefst 1.600 nieuwe vliegtuigen nodig heeft om de groeiende luchtvaart te kunnen accommoderen. Dit heeft de vliegtuigbouwer in een persbericht bekend gemaakt.

Volgens de voorspelling zal van de 1.600 nieuwe vliegtuigen 1.230 single-aisle zijn. De overige vliegtuigen zijn wide-body passagiers- en vrachtvliegtuigen. De kosten van al deze vliegtuigen samen wordt geschat op 224 miljard dollar.

De grote hoeveelheid benodigde vliegtuigen komt door de enorme groei van de passagiersaantallen. Wereldwijd groeit dit met 4,6% per jaar, maar in India met maar liefst 8,4%. Binnenlandse passagiersaantallen groeien nog sneller met maar liefst 9,4% per jaar. De groei wordt volgens Airbus veroorzaakt door het feit dat mensen steeds meer in steden gaan wonen, omdat de welvaart toeneemt en omdat de bevolking van India sterk groeit.

Airbus speelt in op de groei en bouwt daarom een trainingscentrum om piloten en onderhoudsmonteurs op te leiden. Airbus heeft al een trainingscentrum in India, namelijk in Bangalore. Het nieuwe centrum wordt gebouwd nabij Delhi en zal genoeg capaciteit hebben om vanaf 2018 binnen tien jaar 8.000 piloten en 2.000 onderhoudsmonteurs te trainen.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button