fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Bijna botsing tussen A380 Lufthansa en drone

Een A380 van Lufthansa heeft vrijdag in Los Angeles bijna een botsing gehad met een drone. Dit meldt Reuters. Het toestel was bezig met de nadering voor Los Angeles Airport.

Het incident gebeurde rond 13.30 uur toen het toestel de luchthaven naderde, na een vlucht vanuit Frankfurt. De A380 vloog op ongeveer 5.000 ft, toen een drone het toestel op ongeveer zestig meter van het toestel kwam. De Airbus landde even later veilig op de luchthaven.

Volgens een woordvoerder van de FAA hoefden de piloten geen uitwijkmanoeuvre uit te voeren. De FAA onderzoekt het incident, in samenwerking met de politie in Los Angeles.

Veel meldingen
Drones rond de luchthaven van Los Angeles komen vaker voor. Sinds april 2014 heeft de FAA 42 meldingen ontvangen van drones die in de buurt van de luchthaven komen, schrijft de Los Angeles Times. In heel Californië zijn de afgelopen twee jaar tweehonderd meldingen gedaan.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button