fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Flydubai B737 crasht in Rusland – 62 doden

Een flydubai Boeing 737-800 is gecrasht vlakbij de landingsbaan van de stad Rostov aan de Don in het zuidwesten van Rusland.

Alle 55 passagiers en zeven crewleden zijn omgekomen, zegt de lokale overheid op een persconferentie. Het vliegtuig crashte om 03:50 lokale tijd (01:50 Nederlandse tijd). Het brak uiteen in stukken en er ontstond brand. De brandweer had meer dan een uur nodig de brand onder controle te krijgen.

Go-around
Het toestel (met registratie A6-FDN) was afkomstig uit Dubai voor vlucht FZ981 en was in het laatste deel van de landing. Eerder werd al een go-around gemaakt en dit was de tweede poging. Het Russische persbureau Tass meldt een wind 50-80 kilometer per uur ten tijde van de landing, ook was er lichte regen. Onduidelijk is of dit ook de oorzaak van de crash is. Er zijn -onbevestigde- berichten dat er brand of een ontploffing was toen het toestel nog in de lucht hing.

Het toestel zou 50-100 meter links van de baan neergekomen zijn. Er zijn 100 reddingswerkers naar de crashsite gestuurd.

Reacties
Flydubai zegt in een mededeling dat het zich bewust is van een incident. Boeing zegt een team samengesteld te hebben dat nu meer informatie verzamelt. Flydubai is een low cost carrier vanuit Dubai. De maatschappij is gestart in 2009 en vliegt op circa 90 bestemmingen.

Het vliegveld is gesloten en vluchten worden omgeleid. Het heeft één verharde landingsbaan van 2.500 meter. Daarnaast zijn er nog twee grasbanen. In 2015 maakten ruim 2 miljoen passagiers van het vliegveld gebruik. In Rostov aan de Don wonen 1 miljoen mensen.

Video
Er is een video van een bewakingscamera opgedoken waarin het moment van de crash te zien is. Het is niet duidelijk of dit ook echt beeld van de crash is.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button