fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Qatar Airways wil nog steeds belang IndiGo

Qatar Airways is nog steeds bezig om een belang te krijgen in het Indiase IndiGo, de low-cost airline die vorig een aandelenuitgifte aankondigde. “Ik kan aandeelhouders niet dwingen maar als ze geïnteresseerd zijn, dan is Qatar Airways dat ook,” laat CEO Akbar Al Baker aan Gulf News weten.

Al Baker wilde een belang van tien procent in IndiGo nemen, maar aandeelhouders sloegen in oktober het bod af. Hierdoor werd ruim 449 miljoen dollar opgehaald. Qatar Airways hoopte met het belang toegang te krijgen tot de Indiase markt, met als concurrenten Emirates en Ethiad, wat een aandeel heeft in Jet Airways.

IndiGo is de enige maatschappij die de afgelopen zeven jaar winst maakte. Het vermogen van het Indiase bedrijf wordt geschat op een beurswaarde van 4,2 miljard dollar, waardoor het de derde maatschappij van Azië is.

Qatar Airways is niet alleen bezig met investeren in de Indiase markt. Naast een minderheidsbelang in British Airways wil het ook investeren in het Italiaanse Meridiana SpA, dat vanaf Sardinië opereert. Daarvoor moeten nog wel wat hobbels worden genomen, omdat er in het personeelsbestand gesneden zou moeten worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button