AirlinesNieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Brussels Airlines onthult A320 in Magritte-stijl

Brussels Airlines heeft vandaag een A320 onthuld die is opgedragen aan de Belgische kunstenaar René Magritte. Op het toestel zijn twee werken van de kunstenaar te zien. Ook het interieur is geïnspireerd door werk van Magritte.

De A320 is het tweede toestel van Brussels Airlines dat wordt opgedragen aan iconische Belgen, aldus de maatschappij. Het eerste toestel is uitgevoerd in een Kuifje-beschildering.

Het Magritte vliegtuig werd vandaag onthuld in het bijzijn van Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, Brussels Airlines voorzitter Burggraaf Etienne Davignon en Brussels Airlines CEO Bernard Gustin, Voorzitter van de Stichting Magritte Charly Herscovici en genodigden en werknemers van de maatschappij.

“Als een Belgisch bedrijf willen we onze passagiers van over de hele wereld laten zien wat ons land uniek maakt. We hebben grote artiesten die ons land op de kaart zetten, zoals Magritte. De hele wereld kent de surrealistische artiest, maar sommigen weten vast niet dat hij Belg was. Magritte liet zijn stempel achter op de hele culturele wereld en hij had een sterke band met de luchtvaart en met de lucht, wat ook een terugkerend thema is in zijn werk. Daarom hebben we een vliegtuig aan hem opgedragen, om zijn nalatenschap te eren”, aldus Bernard Gustin.

De Airbus, met als registratie OO-SNC, werd beschilderd door Aircraftstyle. André Eisele, die meewerkte aan het toestel is onder de indruk van de stap die Brussels Airlines zette. “Er zijn niet veel luchtvaartmaatschappijen die dit zouden aandurven. We hadden een geweldig team die een hele week op het schilderen heeft gewerkt. Het teamwork van iedereen, hoe klein of hoe groot hun bijdrage ook was, heeft dit kunstwerk tot een succes gemaakt.”

De A320 wordt vanmiddag al ingezet op een vlucht naar Madrid. De beschildering blijft tot 2022 op het toestel, meldt Brussels Airlines.

(c) Brussels Airlines/Jesse Willems
(c) Brussels Airlines/Jesse Willems
(c) Brussels Airlines/Jesse Willems
(c) Brussels Airlines/Jesse Willems
(c) Brussels Airlines/Jesse Willems
(c) Brussels Airlines/Jesse Willems

Video: the making of Magritte

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close