fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Vlucht vertraagd na ‘gevaarlijke’ passagier

Een vlucht van Phuket naar Moskou is in Thailand zondag aan de grond gehouden door een verwarde Russische passagier. De man wilde niet instappen en zei dat hij een gevaar was voor het vliegtuig, meldt Reuters.

De vlucht van de Russische carrier Nordwind Airlines had rond 10.30 uur Thaise tijd moeten vertrekken, maar volgens luchthaveneigenaar Airports of Thailand liet de piloot het vluchtplan annuleren. Eén passagier wilde niet vliegen. “Als ik met dit vliegtuig reis, is het niet veilig”, zei de man volgens Airports of Thailand.

Daarop werd de man aangehouden en werd de Boeing 777-200ER doorzocht door de explosievenopruimingsdienst. Zij vonden niets vreemds. Het toestel vertrok met een vertraging van zes uur naar Moskou.

Geen aanklacht
Volgens Thaise media wordt er tegen de man geen aanklacht ingediend. Een politiewoordvoerder laat aan The Phuket News weten dat de man geen dreigementen uitte. “Hij heeft de veiligheid van de vlucht niet bedreigd, hij zei niet dat er een bom of iets anders aan boord was.”

Volgens de woordvoerder heeft de man consulaire bijstand gehad, maar is niet duidelijk wat hem tot zijn actie bracht. “Hij wilde gewoon niet in dat vliegtuig reizen. Ik heb niet gevraagd waarom.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button