NieuwsOnderwerp

Belgische media: elf doden door aanslag Brussels Airport

Op de luchthaven van Brussel zijn vanochtend rond 8 uur twee explosies geweest. Volgens Belgische media zijn er elf doden gevallen en zou het gaan om een zelfmoordaanslag. De Belgische brandweer zou meerdere bommen gevonden hebben.

Berichten op Twitter spreken van een bomexplosie naast de check-in desk van American Airlines. Dit is nog niet bevestigd. De Gazet van Antwerpen meldt op gezag van een regeringsbron dat er een aanslag geweest zou zijn.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt dat er twee bommen afgegaan zijn en dat mogelijk een derde bom gevonden is. Volgens Belgische media zijn er elf doden gevallen en 81 gewonden. Dat aantal kan nog oplopen.

Vliegtuigen die op Brussel zouden landen, wijken uit naar andere luchthavens. De luchthaven zelf roept mensen op niet naar het vliegveld te komen. Brussels Airlines meldt dat de luchthaven tot morgenochtend vroeg in ieder geval gesloten is.

Metrostations
Op drie Brusselse metrostations zijn ook aanslagen gepleegd. In één van de metrostations zouden dertig doden gevallen zijn, meldt Het Nieuwsblad. Dat is nog niet bevestigd, volgens omroep VRT gaat het om vijftien doden.

Onderstaand filmpje is gemaakt op de luchthaven na de aanslagen

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.
Back to top button