fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVliegvelden

Extra beveiliging op Europese luchthavens

Na de aanslag op Brussels Airport hebben diverse Europese luchthavens de veiligheidsmaatregelen aangescherpt.

Op Schiphol is tijdelijk het treinverkeer stilgelegd op last van de politie, nadat een verlaten koffer was ontdekt. De entrees van de perrons werden afgezet met linten, waardoor geen enkele treinreiziger nog naar het station kon gaan. Het bleek loos alarm: de koffer was van een klein meisje. Inmiddels rijden de eerste treinen weer.

De toegang naar station Schiphol Airport werd korte tijd afgesloten.
De toegang naar station Schiphol Airport werd korte tijd afgesloten.

De marechaussee patrouilleert vaker dan normaal op het vliegveld. Dat is een voorzorgsmaatregel, er zijn geen concrete aanwijzigingen dat er een aanslag komt. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding heeft het dreigingsniveau vooralsnog niet aangepast.

Op Parijs – Charles de Gaulle worden onder andere de treinen uit Brussel extra goed gecontroleerd. Een anonieme bron die werkzaam is bij de luchthaven, heeft volgens de Belgische krant het Nieuwsblad gezegd dat “het preventie- en beveiligingsdispositief wordt ontplooid in elk van de acht terminals van de luchthaven en in de twee stations, met controles van treinen uit Brussel en de mobilisatie van hondenteams”.

Ook op luchthavens in Polen, Tsjechie, Engeland en Duitsland, Zweden, Denemarken en Finland zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Treinen tussen Frankfurt Airport en Brussel rijden momenteel niet verder dan Aken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button