fbpx
NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Verscherpte maatregelen op Schiphol, eerste vluchten Brussel geland

Op Schiphol zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt na de aanslagen in Brussel. Er is meer zichtbaar en onzichtbaar toezicht op de luchthaven en controles worden aangescherpt. Dat heeft terrorismecoördinator Dick Schoof laten weten.

Ook de eerste vluchten die uitgeweken zijn vanuit Brussel, zijn geland. Vluchten naar Brussel en ook Straatsburg zijn geannuleerd, weet Radio 1. Hoeveel vluchten er uiteindelijk naar Schiphol zullen komen, is nog niet bekend. Eindhoven Airport heeft nog geen aanvragen gehad. Brussel Zaventem zal ieder geval dinsdag gesloten blijven.

KLM meldt dat de vlucht vanuit Brussel naar Amsterdam, KL 1722, nog op Zaventem was, maar zich niet in de buurt van de explosie bevond. Een aantal andere KLM-vluchten naar Brussel is geannuleerd, stelt de maatschappij.

Op Schiphol heeft de marechaussee laten weten dat er meer gewapend personeel op de luchthaven rondlopen. Ook zijn er meer voertuigen op de platforms. De maatregelen zijn in samenspraak met de terrorismecoördinator genomen.

KLM meldt dat de vlucht vanuit Brussel naar Amsterdam, KL 1722, nog op Zaventem was, maar zich niet in de buurt van de explosie bevond. Een aantal andere KLM-vluchten naar Brussel is geannuleerd, stelde de maatschappij in een korte verklaring.

Of er nog meer maatregelen genomen gaan worden, is nog niet duidelijk. De commissie Crisis, waarin onder meer de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en minister president Rutte inzitten, is in Den Haag bijeen om te kijken welke maatregelen er genomen moeten worden.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button