fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Levering eerste A350 Cathay Pacific uitgesteld

Cathay Pacific neemt de eerste A350 pas in mei in ontvangst. Dit heeft de maatschappij bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers, meldt FlightGlobal.

Oorspronkelijk zou de maatschappij de eerste A350 al in februari ophalen bij Airbus, maar dat werd uitgesteld door problemen met de cabine. De planning was toen dat het toestel in april geleverd werd, dat wordt nu mei. Waarom de aflevering uitgesteld is, is niet duidelijk. De eerste bestemming van de nieuwe Airbus wordt Auckland.

Vloot
De carrier uit Hong Kong heeft 48 A350’s besteld. De komende twee jaar moeten 22 A350-900’s worden afgeleverd. Ondanks de vertraging verwacht Cathay tussen mei en december twaalf toestellen in dienst te nemen. Tussen 2018 en 2020 moeten 26 A350-1000’s geleverd worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button