fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Ook Brussels Airlines hard getroffen door aanslagen

De Belgische vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines zoekt naarstig naar mogelijkheden om vluchten uit te voeren vanaf andere vliegvelden. Door de sluiting van de nationale luchthaven naar aanleiding van de aanslagen op Brussels Airport gisteren moesten al 450 vluchten geannuleerd worden.

In totaal zijn er al 22.000 passagiers getroffen. De vliegtuigmaatschappij heeft het zelf ook zwaar. Woordvoerder Geert Sciot zegt dat er al scenario’s uitgewerkt worden om op korte termijn vluchten uit te voeren vanaf andere luchthavens. Het is volgens hem wel een complexe operatie. “Dit omdat er overlegd moet worden met niet alleen de andere luchthavens, maar ook maatschappijen, afhandelaars, enzovoort.”

Er zijn vijf Airbus A330’s vertrokken richting Afrika. Leeg. Deze vliegtuigen zullen de passagiers in Afrika ophalen om deze richting Europa te vliegen. Deze zullen bij terugkomst mogelijk moeten uitwijken naar luchthavens buiten België. Wat betreft de Europese vluchten is Brussels Airlines nu in gesprek met andere luchthavens binnen en buiten België.

Gestrande passagiers kregen van de vliegtuigmaatschappij hotelovernachtingen en maaltijden aangeboden. Indien mogelijk konden ze via andere luchthavens en andere vliegtuigmaatschappijen hun reis vervolgen. Passagiers met geboekte vluchten tot en met 28 maart kunnen bij Brussels Airlines hun geld terugkrijgen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button