fbpx
AirlinesKLMNL NieuwsOnderwerpen

Telegraaf: KLM bereid tot overdragen zeggenschap Transavia

KLM zou bereid zijn om de zeggenschap over Transavia over te dragen. Dit meldt De Telegraaf donderdagochtend.

Volgens de krant wordt Transavia Nederland ondergebracht in de Transavia Company, nu nog een aparte holding binnen het Air France – KLM concern. Over het overdragen van de belangen wordt al langer gesproken. Bij de verkoop wordt ook het Nederlandse belang in Transavia France, ongeveer veertig procent, overgeheveld naar de holding.

Op basis van anonieme bronnen schrijft De Telegraaf dat KLM zich niet langer zou verzetten tegen een overdracht. CEO Pieter Elbers wilde tegenover de krant niet reageren. Transavia is op dit moment nog een volle dochtermaatschappij van KLM.

Volgens de Telegraaf heeft de overdracht te maken met de zoektocht naar een partner voor Transavia, dat moet opboksen tegen low-cost carriers als Ryanair, easyJet, Wizz Air en Vueling. Als Transavia in een aparte holdingsmaatschappij zit, is het makkelijker om joint-ventures aan te gaan of om de maatschappij zelfs te verkopen.

Vakbonden
Pilotenvakbonden lieten in november weten niets in het plan te zien. “U kunt zich beter richten op het verlagen van Franse haventarieven, eerlijke concurrentie en het bezuinigingsplan van Air France-KLM”, schreven de VNV en de Franse SNPL in een brief naar Alexandre de Juniac, bestuursvoorzitter van Air France – KLM.

“kan goede zaak zijn”
Op verzoek van de Tweede Kamer lieten minister Dijsselbloem van financiën en staatssecretaris Dijksma van infrastructuur en milieu, zich in november uit over de geruchten dat het belang overgedragen zou worden. “Wanneer hiermee een betere samenwerking en synergie wordt bereikt en de efficiency wordt bevorderd, zou dat een goede zaak kunnen zijn”, schreven de bewindslieden destijds.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button