fbpx
AirlinesOnderwerpen

CityJet weer in handen van oprichter Byrne

De Duitse investeringsmaatschappij Intro Aviation heeft CityJet verkocht aan een groep private investeerders en oprichter Pat Byrne. Volgens ATW Online is niet duidelijk wie de investeerders zijn. Intro Aviation kocht CityJet in 2014.

Het Duitse bedrijf maakte CityJet en VLM weer winstgevend. Hans Rudolf Wöhrl, oprichter van Intro Aviation, liet in december weten dat hij CityJet weer wilde verkopen. De maatschappij was volgens Wöhrl ‘stabiel’ en had toekomstgerichte plannen. Bovendien had CityJet zichzelf economisch goed op de kaart gezet. “De tijd is nu rijp om CityJet te verkopen”, aldus Wöhrl.

Oprichter Pat Byrne is één van de nieuwe eigenaren van de maatschappij. Hij richtte CityJet in 1992 op en stelt in een verklaring opgetogen te zijn dat hij nu weer deels eigenaar van de carrier is. “Er zijn veel kansen op de markt voor Europese regionale airlines. CityJet is klaar om een aantal kansen te pakken.”

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button