fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Air France laat passagiers achter door stakingen

Een toestel van Air France dat afgelopen vrijdag van Tahiti naar Parijs vloog, moest een onbekend aantal passagiers achterlaten door stakingen van het personeel. RNZ meldde eerder vandaag dat slechts vier van de elf crewleden van vlucht AF77 present waren, waardoor het toestel gedwongen was om met slechts een deel van het aantal passagiers te vliegen.

Voorafgaand aan de vlucht was het nog onduidelijk of de vlucht tijdens het paasweekend kon vliegen door stakingen van het Franse personeel. De werknemers van Air France staken voor betere werkomstandigheden. Hoewel het toestel toch op vrijdag kon vertrekken, moest noodgedwongen een aantal passagiers achtergelaten worden in verband met de veiligheid.

Air France raadde de achtergebleven passagiers in Tahiti aan om contact op te nemen met het kantoor van Air France op Tahiti voor verdere informatie. Volgens data van flightradar24 was de eerstvolgende vlucht van Air France vanaf Tahiti op zondagochtend. Door stakingen was deze vlucht echter geannuleerd.

Veiligheid
Volgens airliners.net vliegt een normale 777-200ER toestel met 300 passagiers met 11 tot 13 crew leden afhankelijk van de class indeling. Volgens de European Aviation Safety Agency moet in toestellen met meer dan negentien plaatsen voor iedere vijftig passagiers één crewlid aanwezig zijn om de veiligheid te kunnen garanderen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button