fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Jetblue Embraer 190 maakt landing zonder neuswiel

Een Embraer 190 van de Amerikaanse prijsvechter Jetblue heeft afgelopen vrijdag op het vliegveld van Nassau (hoofdstad van de Bahamas) een landing gemaakt zonder dat het neuswiel was uitgeklapt. Het vliegtuig was met 91 passagiers op weg naar de vakantiebestemming toen de piloten geen zogenaamde ‘nose-down’ indicatie kregen. Ze maakten een doorstart. Het toestel vervolgens laag over het vliegveld zodat de luchtverkeersleiding kon zien wat er aan de hand was. Toen bleek dat het neuswiel inderdaad niet was uitgeklapt. Het probleem kon niet worden opgelost waardoor een landing zonder neuswiel onvermijdelijk was.

Het enige dat de piloten konden doen is het neuswiel tijdens de landing zo lang mogelijk in de lucht houden. Dat de neus van het toestel uiteindelijk over het asfalt schraapte was onontkoombaar. Er zijn geen gewonden gevallen. Gelukkig hebben we de spectaculaire beelden nog!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button