fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Der Spiegel: mogelijk tweeduizend banen weg bij Lufthansa Technik

Bij Lufthansa Technik in Hamburg verdwijnen mogelijk meer dan twee duizend banen. Dit schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel. Volgens het blad krijgen de vakbonden nog deze week een alternatief voorstel voorgelegd om het banenverlies te beperken.

Lufthansa wil volgens het tijdschrift arbeidsplaatsen schrappen bij het motorenonderhoud en bij het revisie-onderdeel van het bedrijf. Bij de motorenafdeling zouden 1700 banen op de tocht staan, bij de overhaul 400. In Hamburg werken ongeveer 7500 mensen. Volgens een woordvoerster van Lufthansa zijn de bezuinigingen nodig “om te kunnen blijven concurreren”.

Het voorstel dat naar de vakbonden gaat, heeft onder andere een salarisverlaging tot gevolg. De Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft dat Lufthansa CEO Carsten Spohr sowieso zeshonderd banen op de motorenafdeling wil schrappen, of er een akkoord komt of niet. Volgens de krant worden de banen mogelijk verplaatst naar Polen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button