fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Russische carrier perst 522 stoelen in 747-400

De Russische maatschappij Rossiya Airlines zoekt de limieten van passagierscomfort in de 747-400 op. De carrier maakt ruimte voor 522 passagiers in de jumbo’s, meldt Airlineroute.net.

Rossiya is een dochtermaatschappij van Aeroflot en neemt een aantal toestellen over van het failliete TransAero, waaronder in ieder geval één 747. De jumbo wordt ingezet op routes van Moskou naar Vladivostok en Khabarovsk, in het uiterste oosten van Rusland.  De vluchttijd bedraagt minimaal zeven uur.

De Boeing 747 wordt geconfigureerd in een tweeklassenindeling: 12 passagiers mogen in business-class mee, de andere 510 hebben een plek in de economy-class. In wat voor opstelling de stoelen geplaatst worden of hoeveel beenruimte er voor de passagiers is, is niet duidelijk. Het toestel werd in 1999 gebouwd voor Japan Airlines en werd in 2011 verkocht aan leasemaatschappij Sberbank.

Rossiya Airlines is ontstaan door drie dochtermaatschappijen van Aeroflot samen te voegen. De toestellen van de maatschappij komen van TransAero, Donavia en OrenAir.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button