fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Video: Fokker 100 landt met ingeklapt neuswiel

Een Fokker 100 van de Kazachse maatschappij Bek Air heeft zondag een landing met een ingeklapt neuswiel gemaakt in Astana. Dit melden diverse media.

Het toestel voerde een vlucht uit vanuit Kyzylorda. Tijdens de nadering naar Astana merkten de piloten dat het neuslandingsgestel niet uitklapte. De gezagvoerder besloot alleen op het hoofdlandingsgestel te landen.

Op de luchthaven werd de landingsbaan voorzien van een laag schuim om de landing beter te laten verlopen. Uiteindelijk landde het toestel zonder problemen op de baan, alle 121 inzittenden konden het toestel veilig verlaten.
Volgens de Russische nieuwszender RT is een strafrechtelijk onderzoek geopend wegens het “overtreden van veiligheidsregels”. De piloten die het toestel landden, zullen een onderscheiding krijgen van de Kazachse regering.

Vrijdag maakte een toestel van JetBlue in Nassau ook al een landing waarbij het neuswiel niet uitklapte.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button