fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Video: Fokker 100 landt met ingeklapt neuswiel

Een Fokker 100 van de Kazachse maatschappij Bek Air heeft zondag een landing met een ingeklapt neuswiel gemaakt in Astana. Dit melden diverse media.

Het toestel voerde een vlucht uit vanuit Kyzylorda. Tijdens de nadering naar Astana merkten de piloten dat het neuslandingsgestel niet uitklapte. De gezagvoerder besloot alleen op het hoofdlandingsgestel te landen.

Op de luchthaven werd de landingsbaan voorzien van een laag schuim om de landing beter te laten verlopen. Uiteindelijk landde het toestel zonder problemen op de baan, alle 121 inzittenden konden het toestel veilig verlaten.
Volgens de Russische nieuwszender RT is een strafrechtelijk onderzoek geopend wegens het “overtreden van veiligheidsregels”. De piloten die het toestel landden, zullen een onderscheiding krijgen van de Kazachse regering.

Vrijdag maakte een toestel van JetBlue in Nassau ook al een landing waarbij het neuswiel niet uitklapte.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button