fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

American en Delta strijden om route naar Peking

American en Delta willen allebei dagelijkse vluchten gaan aanbieden tussen Los Angeles en Peking. De carriers willen allebei exact hetzelfde, maar er is slechts ruimte voor één van beide carriers, melden diverse media.

Tussen Peking en de Amerikaanse westkust wordt nog niet gevlogen door Amerikaanse maatschappijen. Alleen Air China biedt een vlucht aan naar Los Angeles. American vliegt van Dallas en Chicago naar de Chinese hoofdstad, terwijl Delta dit vanuit Seattle en Detroit doet. Volgens ATW Online zijn er nog maar zeven slots beschikbaar, die bij een dagelijkse route allemaal in gebruik genomen worden.

Weinig verschil
Beide maatschappijen willen een dagelijkse frequentie bieden, hebben dezelfde startdatum voor de route en willen een B777-200 inzetten. Het ministerie van transport mag nu een besluit nemen over wie de route uiteindelijk krijgt.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button