fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Paasdrukte zorgt voor wachtrijen op Schiphol

Het Paasweekend zorgde de afgelopen dagen voor drukte op Schiphol. De luchthaven verwerkte ruim 630.000 passagiers. Bij de paspoortcontrole leverde dit extra drukte op. Dit meldt NU.nl.

De Koninklijke Marechaussee kampt met een personeelstekort op Schiphol. Door de terreurdreiging en de komst van meer vluchtelingen naar Nederland is de bezetting krapper geworden dan die al was. Jos Nijhuis, CEO van Schiphol wil dat de politiek financiële maatregelen neemt voor de meivakantie en de zomerdrukte.

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2015, in januari uitte Nijhuis al zijn zorgen over de capaciteit van de Marechaussee. Die was al krap, maar de inzet van extra personeel gaat ten koste van Schiphol. “We hebben begrip voor de precaire situatie van de Koninklijke Marechaussee, maar we hebben wel dringend behoefte aan een oplossing”, aldus Nijhuis tegen NU.nl.

Reizigers
De volgende reizigerspiek verwacht Schiphol in de meivakantie en daarna in de zomer. De combinatie van drukte en de onderbezetting bij de Marechaussee kan gevolgen hebben voor de punctualiteit van de airlines en zorgt er voor dat mensen nog eerder naar de luchthaven moeten komen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button