NieuwsNL nieuwsOnderwerp

Politieacademie naar Raad van State om uitbreiding Lelystad

De politieacademie in Lelystad wil dat de landingsbaan van vliegveld Lelystad niet wordt verlengd. De academie is naar de Raad van State gestapt om de uitbreiding tegen te houden, melden diverse media.

Met name het verlengen van de baan is de academie een doorn in het oog, stelt Omroep Flevoland. Op de academie krijgen agenten onder andere een rijopleiding. De verlengde landingsbaan ligt straks volgens de academie op zestig meter afstand van een oefenplateau. Het lesgebouw ligt dan op ongeveer 150 meter van de baan. Ook de plaatsing van de landingslichten van de baan zijn een punt van zorg. Die komen mogelijk op het terrein van de academie.

Laag overvliegende vliegtuigen zijn volgens de academie een verstoring voor de agenten die geconcentreerd moeten kunnen oefenen. “Als er zo‘n Boeing laag overkomt, daalt er wel stof neer, maar geen lesstof”, aldus een woordvoerder van de academie tegen De Stentor. Bezwaren die eerder ingediend werden, werden terzijde geschoven door de provincie en de gemeente Lelystad.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button