fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

SAS houdt A340’s langer in dienst door lage brandstofprijzen

SAS houdt de A340-300 langer in dienst dan gepland. Dit stelt CEO Rickard Gustafson in een interview met Business Insider.

De reden dat SAS de widebody’s nog niet afstoot, zijn de lage olieprijzen. Daardoor worden de A340’s een aantrekkelijker toestel ten opzichte van nieuwere toestellen als de A330-300 en de A350, aldus Gustafson. Hoewel de A330 en A350 minder brandstof verbruiken, zijn ze overall duurder.

“Toen we nieuwe toestellen bestelden, deden we dat op basis van de kerosineprijs. Die stond op duizend dollar per ton. Nu is dat de helft”, stelt Gustafson. De A340’s zijn in totaal goedkoper dan nieuwe toestellen. “Het kost honderden miljoenen dollar om nieuwe teostellen te kopen. We vliegen met onze A340’s voor een tiende van dat bedrag”, meent de CEO.

Vloot
SAS heeft op dit moment acht A340-300’s in de vloot. De viermotorige toestellen zijn in 2001 en 2002 geleverd. Bij Airbus heeft de carrier vier A330-300’s en acht A350-900’s besteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button