AirlinesInnovatieKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Video: KLM geeft boekingsinformatie via Facebook Messenger

KLM geeft passagiers vanaf vandaag ook updates over de vlucht en bijvoorbeeld check-in informatie via Facebook Messenger. Alle informatie is makkelijk te vinden in één overzicht. KLM rolt de service de komende weken wereldwijd uit.

“Onze klanten delen graag informatie met ons via een persoonlijker platform zoals Messenger. Vorig jaar hebben we de Messenger-knop op onze Facebook-pagina geactiveerd, zodat klanten nóg sneller contact met ons konden opnemen via privéberichten. Het aantal aanvragen nam toe met 40%, wat aangeeft dat onze klanten dit type communicatie waarderen”, stelt Pieter Elbers, CEO van KLM.

Onder andere de boekingsbevestiging, check-in-informatie en de instapkaart zijn via Facebook Messenger beschikbaar. Ook krijgt de reiziger reminders om in te checken en waarschuwingen bij vertragingen. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die deelneemt aan het Facebook-programma ‘Messenger for business’.

“We vinden het fantastisch dat KLM de eerste luchtvaartmaatschappij is die toetreedt tot het groeiende Messenger-platform. Nu hebben klanten van KLM toegang tot snelle, relevante gesprekken over hun vluchten dankzij het gemak van de chat app Messenger die ze goed kennen en graag gebruiken”, aldus David Marcus, vicepresident van Facebook Messaging Products

De optie is beschikbaar voor iedereen die tickets boekt via de website van KLM en daarbij aanvinkt de updates te willen ontvangen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button